Nieuws & Agenda


20 dec 2018
Kerstwensenactie

In de dagen voor Kerst organiseert Winkelcentrum Boreel een mooie wensenactie. Van 8 t/m 19 december liggen er wenskaartjes in de winkels van Boreel. Deze kunt u invullen met uw liefste wens. Ter plekke kunt u deze in de boom hangen in een van de winkels of uiterlijk op 20 december in de centrale boom op het Boreel plein. Van alle wensen worden de mooiste, lieftse en meest originele en ontroerende uitgekozen.. Om in vervulling te laten gaan! Winnaars worden bekend gemaakt via social media.

Gezelligheid tijdens extra koopavond 20 december 

Kom op donderdag 20 december naar de extra koopavond in Boreel en geniet van de gezellige kerstmuziek en koek en sopie.

05 dec 2018
Pieten in Boreel

Op woensdag 5 december van 13.00 tot 17.00 uur maken de Strooipieten en de Circuspieten er een mooi feestje van in Boreel! Kom gezellig shoppen en kijk je ogen uit.. De Circuspieten hebben heel het jaar geoefend dus dat beloofd een spectaculair feestje te worden.

 

27 okt 2018
Halloween

Op zaterdag 27 oktober vindt er tussen 12.30 en 16.30  uur een spectaculaire Halloween vuurshow plaats in Winkelcentrum Boreel.  Daarnaast is er een griezelige vampier die gratis popcorn uitdeelt!* Durf jij het aan? Kom dan langs op zaterdag 27 oktober in Boreel! 

*op=op

06 okt 2018
Living Statues

Ook dit jaar wordt traditiegetrouw weer het Living Statues festival georganiseerd in Winkelcentrum Boreel. De levende standbeelden treden dit jaar op zaterdag 6 oktober op tussen 12.30 en 16.30 uur. Toegang = gratis. Maar liefst 21 levende standbeelden maken deze middag hun opwachting op het Boreelplein, in de Kazernetuin en aan de Houtmarkt. Er verschijnen figuren uit magische werelden waar toverspreuken hun werk hebben gedaan. Uit vervlogen tijden… De Nar, de kwakzalver, meester Prikkebeen, de Mosketier (musketier onder het mos), Padre Martinez, hij stijgt tot grote hoogte. De Ranja Kok, hier kunnen kinderen onder toeziend oog van de chef hun eigen bekertje ranja tappen. Het Klokkenkeerlke, Zwerf en nog een aantal anderen die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. De acts werken vervreemdend en testen je realiteitszin. Kortom, er is heel veel te zien en te beleven. Laat je overweldigen door het theatrale spektakel en kom op 6 oktober naar Winkelcentrum Boreel.

09 jul 2018
Zomerse Zaterdag

Hè gezellig! Op zaterdag 21 juli staat Winkelcentrum Boreel in het teken van waterpret en volop fun! Op deze zaterdag worden er tussen 12.00 en 16.00 uur zomerse activiteiten georganiseerd voor echte snelheidsduivels en waterratten! Op het Boreelplein komt een skelterbaan te staan en in de Kazernetuin een coole Haaien-waterglijbaan. Iedereen is welkom en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. 
Bij slecht weer zullen de wateractiviteiten/attracties worden vervangen door andere activiteiten. 
 

21 jun 2018
Boreel op Stelten

 

Wat is er te doen?

Op zaterdag 7 juli tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen kinderen een paar stelten komen pimpen!

 

Pimp je eigen stelten

Je eigen stelten pimpen op het Boreelplein. Tijdens het weekend van Deventer op Stelten organiseert Boreel wederom  het 'Pimp je Stelten' evenement. Kom gezellig langs. Je kunt je laten schminken maar natuurlijk ook je eigen stelten pimpen!

 

Neem je kassabon mee!

Bij besteding van minimaal € 20,- bij één van de winkels van Winkelcentrum Boreel krijg je op zaterdag 7 juli tegen inlevering van de kassabon een paar gratis stelten. Neem je bon mee naar Boreelplein en Pimp je Stelten!  Kom op tijd want op=op!
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Winkelcentrum Boreel en volg ons ook via onze Facebook pagina.

28 mei 2018
Vaderdag activiteit

Op zaterdag 16 juni kun je met je vader komen midgetgolfen in Winkelcentrum Boreel.

Midget Golf

Op het Boreelplein wordt een speciaal midgetgolf parcours uitgerold. Iedereen kan tussen 12.00 en 16.00 uur gratis komen midgetgolfen met zijn of haar vader op het Boreelplein. Daag hem uit voor een potje midgetgolf. Neem alle 9 hindernissen! 

 

12 mei 2018
Moederdag activiteit

Op zaterdag 12 mei worden alle moeders in het zonnetje gezet in Winkelcentrum Boreel.

 

Moederdag knutselen

Kinderen kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur gratis een hartenwenskaart knutselen op het Kris-Kras Moederdag Knutselterras in de Kazernetuin. Alle kaarten, kleurtjes, stiften en krijtjes liggen klaar om de mooiste creaties te maken.

Schrijf er een lieve boodschap op voor mama en verras haar op 13 mei.

 

Bonbon uitdeelactie

Wie wordt er niet gelukkig van chocolade? Nou? Precies, dat dachten wij ook! Daarom trakteren wij alle moeders (en hun zoons, dochters, geliefden etc.) tijdens een middag winkelen op een heerlijke bonbon-traktatie* van Bakkerij Van der Wal Jolink.

Mmm…

*Op=op.

08 apr 2018
IJsselloop 2018

Kom op zondag 8 april naar Winkelcentrum Boreel en combineer een middag shoppen met de sportieve gezelligheid van de IJsselloop. De (meeste) winkels in Winkelcentrum Boreel zijn deze koopzondag geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Ontdek ons veelzijdige winkelaanbod en ontvang daarnaast een kleine attentie (op=op)!

In Winkelcentrum Boreel is deze dag de start van de 5, 10 en 15 km, de prijsuitreiking, de bedrijventent, massage, een garderobe, toiletten en informatiepunt.
De IJsselloop is hét hardloopevenement van Deventer waarbij iedereen welkom is! Jong, oud, beginner of gevorderd… voor iedereen is een geschikte afstand te vinden.
Ren mee, moedig aan en geniet van de sportieve gezelligheid in en rond het winkelcentrum!

Kijk voor meer informatie over dit hardloopevenement op: www.ijsselloop.nl. De inschrijving voor de IJsselloop is inmiddels gesloten.

31 mrt 2018
Paas evenement

Op zaterdag 31 maart worden er in het kader van Pasen leuke gratis kinderactiviteiten aangeboden in Winkelcentrum Boreel. Kinderen kunnen er tussen 12.00 en 17.00 uur dieren komen aaien op de mini-kinderboerderij. Er zijn geitjes, schapen, kippen, konijnen, een kleine pony en andere kleine dieren aanwezig. De kids mogen echt in de "boerderij" komen om de dieren te aaien en om ze onder begeleiding te verzorgen.

Kris Kras Paasei schilderterras
En natuurlijk mogen de paaseieren niet ontbreken! Twee paashazen staan te springen om samen met de kinderen paaseieren te beschilderen op het Kris Kras Paasei schilderterras. Alle kleuren verf staan klaar om de mooiste paasei-creaties te maken. Het paasei-schilderen is tussen 12.00 en 16.00 uur.

De activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Kazernetuin in Winkelcentrum Boreel.

05 mrt 2018
Brasserie ‘t Zusje naar Boreelkazerne

Eigenaar Altera Vastgoed heeft Brasserie ’t Zusje gecontracteerd voor de monumentale Boreelkazerne, onderdeel van Winkelcentrum Boreel in Deventer. 't Zusje gaat op de begane grond en eerste verdieping in totaal 650 m2 in beslag nemen, met daarbij een terras in de Kazernetuin.

Brasserie ’t Zusje is een horecaconcept waar gasten ongedwongen en avondvullend bourgondisch kunnen genieten, met een duidelijke vestigingsvoorkeur voor karakteristieke panden. Het rijksmonument Boreelkazerne past uitstekend bij de beleving en uitstraling van het restaurant. Bij ’t Zusje kunnen gasten gezellig samenzijn in een huiselijke sfeer en genieten van kleine gerechtjes uit de Nederlands-Franse keuken. ’t Zusje zal dit voorjaar nog de deuren openen van deze 20e vestiging.

’t Zusje maakt het aanbod in Winkelcentrum Boreel nog veelzijdiger. Winkelcentrum Boreel is een complex waar parkeren, winkelen, eten en uitgaan samenkomen. Door de ligging aan de rand van de binnenstad is Boreel hét start- en eindpunt voor een dagje winkelen in Deventer.


Foto: Peko Grafie

10 feb 2018
Loopgroepen optocht Deventer tijdens carnaval

Zeer verheugd is de optocht commissie van de Federatie Deventer Carnaval (FDC) met de opgave van meer dan 250 deelnemers. Tijdens de 2e optocht, met enkel loopgroepen zullen de 14 aangemelde groepen in de Deventer binnenstad (Stokvissengat), acte de préséance geven.

Onder deze groepen, zullen zich ook drie muziekverenigingen mengen die gezellige carnaval muziek ten gehore brengen. Deze verenigingen bestaan uit, de Deurmatten en Deurbloazers uit Deventer en de Graapendaelers uit Terwolde.

De optocht zal starten om 15.00 uur vanaf het Boreelplein en de volgende route afleggen: Waltorenpad, Walstraat, Lange Bischopstraat, Korte Bischopstraat, Broederenstraat, Engestraat, Pontsteeg, Grote Overstraat, Brink, Zandpoort, Bokkingshang, Emmastraat, Sluisstraat, Raambrug, Pothoofd om te eindigen bij Wijk 16. Daar zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Ondanks dat het organiserend comité al zeer tevreden is over de deelname zouden ze het bijzonder leuk vinden om nog meer groepen aan zich te binden, daarom nodigen ze verenigen, scholen en instellingen uit om na te denken om zich aan te sluiten. Ook individuen, duo's, kleine vriendengroepen en wijkbewoners zijn van harte welkom om dit initiatief weer aanzicht te geven en zo de kijkers te entertainen.

Voorafgaand aan de optocht zal in Speeltuin wijk 16 een gezellig kindercarnaval georganiseerd wordende (namens het FDC) door CV de Zoadskeeters en CV de Stuiteraars. De kinderen hebben daarna de mogelijkheid om gezamenlijk deel te nemen aan de optocht. Het kindercarnaval begint om 12.00 uur in speeltuin Wijk 16.


Voor meer info of vragen kunt u contact opnemen met Francis Groenheyde: [email protected] of 06- 12 22 32 37

10 feb 2018
Sweet-Sweet Valentine

Ga op de foto in de liefdesbus en win een diner voor twee


Heb jij vlinders in je buik? Ben je een stille aanbidder…of al jarenlang verliefd op jouw Valentijn? Hoe dan ook; laat weten dat je hem of haar maar niet uit je hoofd krijgt. Op zaterdag 10 februari staat de liefdesbus tussen 13.00 en 17.00 uur op het Boreelplein. Maak gratis een persoonlijke fotokaart voor jouw Valentijn en verras hem of haar op Valentijnsdag met jouw liefdesboodschap. Nice surprise!
Door mee te doen met deze actie maak je ook nog eens kans op een romantisch diner voor twee (t.w.v. € 100,-) bij een Boreel restaurant naar keuze.


* Disclaimer: Boreel houdt zich niet aansprakelijk voor het ontstaan van hevige verliefdheid, slapeloze nachten en alle eventuele neveneffecten die daarmee in verband zouden kunnen worden gebracht.


Happy-rosy Valentine!


Ons rode rozen uitdeelteam deelt deze zaterdag 200 rozen uit. Om weg te geven aan een dierbare. Of om zelf te houden. Wat jij wilt. Als dat geen mooie Valentijn wordt…

20 dec 2017
Kerst in Winkelcentrum Boreel

Shoppen in Winkelcentrum Boreel brengt in de decembermaand nóg meer gezelligheid met zich mee. De winkels en straten zijn in kerstsfeer, je vindt er alles voor in én onder de boom en er zijn sfeervolle activiteiten en acts.

Extra koopzondagen
Hè fijn, in de maand december kun je iedere zondag terecht voor de kerstinkopen in Boreel. Het winkelcentrum is extra open op de volgende data:
- zondag 10 december 2017
- zondag 17 december 2017 (Dickens Festijn)
- zondag 24 december 2017
- zondag 31 december 2017

Activiteiten en acts
In de week voorafgaand aan Kerst is er volop kerstvermaak voor jong en oud! Zie hieronder het complete programma:

Woensdag 20 december
-Maak gratis een ritje in de draaimolen
-Levende kerstboom (12.00 - 16.00 uur)
-Maak een gratis foto / kerstkaart in de Photobooth Bertus met Greenscreen (12.00 - 16.00 uur)

Donderdag 21 december; winkels open tot 21.00 ivm koopavond!
-Maak gratis een ritje in de draaimolen (tot 21.00 uur)

Zaterdag 23 december
-Maak gratis een ritje in de draaimolen
-Koor Afslag 26
-Give-away: chocolademelk met kerstkransjes (12.00 - 16.00 uur)
-Give-away: handschoenen (12.00 - 16.00 uur)

Zondag 24 december
-Maak gratis een ritje in de draaimolen
-Give-away: chocolademelk met kerstkransjes (12.00 - 16.00 uur)
-Give-away: handschoenen (12.00 - 16.00 uur)
-Ballonnenartiest in kerststijl (12.00 - 16.00 uur)

Schenk iemand een kerstpakket
De winkels en horeca van Boreel geven tien Boreel-kerstpakketten weg, t.w.v. €100,-. Wie gun jij zo’n hartverwarmend kerstpakket? Jouw moeder, dochter, vriend(in) of buurman? Iedereen kan mee doen! De enige regel is dat je het pakket aan iemand anders moet gunnen, dus niet aan jezelf. Je doet mee door een kerstkaart te schrijven, die je meeneemt uit één van de winkels. Laat ons via deze kaart weten wie er een kerstpakket verdiend en waarom. De kaart laat je achter in de brievenbus, die in de week voorafgaand aan Kerst bij Jumbo staat. Deelnemen aan de actie kan tot 23 december, 12.00 uur. De inzenders van de tien gekozen kerstkaarten krijgen op 23 december in de middag een bericht om hun kerstpakket bij Jumbo op te halen, zodat zij de persoon die ze hebben voorgedragen net voor Kerstmis heel erg blij kunnen maken!

De Wensboom
Ook dit jaar laat het winkelcentrum weer de mooiste kerstwensen in vervulling gaan. Dus heb jij een kerstwens voor een dierbare? Of misschien wel voor jezelf? In de Boreelkazerne staat in de week voorafgaand aan kerst een wensboom, met wenskaartjes. Schrijf jouw wens op een kaartje en hang deze op in de boom. Wie weet laat Winkelcentrum Boreel jouw liefste wens dan uitkomen…

02 dec 2017
Pietenfeestje in Boreel

In het weekend van 2 en 3 december zullen er verschillende pieten aanwezig zijn in het winkelcentrum!

 

Op zaterdag en op zondag is de ballonfiguurpiet aanwezig, hij maakt voor alle kinderen een leuke creatie. Daarnaast biedt Jumbo bezoekers op verschillende momenten dit weekend een smakelijke Sinterklaas traktatie aan: warme chocolademelk en strooigoed, mmm...

 

Dat pieten lenig en acrobatisch zijn is geen verrassing. Toch is het iedere keer weer spectaculair om te aanschouwen! De freerunpiet loopt op zijn handen, maakt een salto en doet sensationele trucs. Op zaterdag 2 december toont hij zijn kunsten in ons winkelcentrum.


Op zondag 3 december vindt de voorstelling ‘Circuspiet’ plaats. Deze piet werkte o.a. bij Circus Rigolo, Zanzara, Magnifique en Wintercircus Martin Hanson, waar hij de publieksprijs won. Komisch en spectaculair zal dit pietje je versteld doen laten staan. Hij speelt 8 keer een kwartier en doet koorddans, een act op spring stelten, hij jongleert, doet een vuurspuw show en nog veel meer.

07 okt 2017
Living Statues Festival

Ook dit jaar wordt traditiegetrouw weer het Living Statues festival georganiseerd in Winkelcentrum Boreel. De levende standbeelden treden dit jaar op zaterdag 7 oktober op tussen 12.30 en 16.30 uur. Toegang = gratis.

 

Maar liefst 17 levende standbeelden maken deze middag hun opwachting op het Boreelplein, in de Kazernetuin en aan de Houtmarkt. Er verschijnen figuren uit magische werelden waar toverspreuken hun werk hebben gedaan. Uit vervlogen tijden… Jane Austen laat zich inspireren voor haar nieuwe boek en bronzen beelden verklaren elkaar de liefde. De acts werken vervreemdend en testen je realiteitszin. Er is spektakel met een fietsongeluk waarbij de fietser op het moment voor de val in de lucht blijft hangen. Sil de Strandjutter verzamelt alles wat hij tegenkomt en alsof het de gewoonste zaak is stapt Persephone, uit de oude Griekse mythologie, zo ons winkelcentrum in. Het standbeeld Madame Mystique neemt je mee in een wereld vol mysterie en mystiek.

 

Kortom, er is heel veel te zien en te beleven. Laat je overweldigen door het theatrale spektakel en kom op 7 oktober naar Winkelcentrum Boreel.

16 sep 2017
Modeshow-time!

Op zaterdag 16 september is het showtime in Winkelcentrum Boreel. Thema: najaar in de mode! Combineer een dagje winkelen en de zaterdagse boodschappen met een bezoekje aan de inspirerende catwalkshow die plaatsvindt om 14.00 en 15.00 uur. De show is rijk gevuld met dans, muziek & Deventerse modellen: de catwalk vindt je in de Kazerne. Geniet van mooie combinaties & originele presentaties van dé najaarsmode van 2017 van de Boreel modewinkels.

 

Steel de SHOW als model! 

Altijd al model willen zijn én kans maken op een fashionable prijs? Word model voor één dag en loop mee tijdens onze najaarsmodeshow!
Mail je naam, leeftijd en een foto van jezelf naar: [email protected].
Dan maak jij kans op:
-één van de kledingcheques t.w.v. €100,- (een jury bepaalt deze dag welke vier modellen er winnen)!
-Daarnaast krijg je tips & tricks tijdens een repetitiedag.
-Je haar- en make-up wordt gestyled.
-Én natuurlijk loop je mee als 'n echt model tijdens de show!

*Iedereen (man/vrouw/kind) kan meedoen en het maakt niet uit hoe jong of oud je bent! Be fashionable, maar niet te laat! Aanmelden kan tot uiterlijk 31 augustus.


Deventer modestad van Nederland? Op zaterdag 16 september gaan we er voor! De show is gepland om 14.00 en 15.00 uur. Op naar een nieuwe herfst!

08 jul 2017
Boreel op Stelten!

Gratis schminken, spelen en je eigen stelten pimpen op het Boreelplein. Mét het hele weekend voorstellingen van Deventer op Stelten!

Voucher voor gratis stelten
Bij besteding vanaf € 20,- bij één van de winkels van Winkelcentrum Boreel ontvang je een voucher, waarmee je zaterdag 8 juli op het Boreelplein een gratis paar stelten kunt afhalen. Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

Pimp je stelten
Op zaterdag 8 juli tussen 10.00 en 14.00 uur nodigen wij alle kinderen uit om op het Boreelplein de stelten te komen ‘pimpen’. Wie wil kan zich gratis laten schminken en volop spelen. Natuurlijk met wat lekkers!

Leuke winactie
Maak een selfie of laat iemand anders een foto van jou maken met jouw versierde stelten. Plaats deze foto vervolgens via Facebook, op de tijdlijn van Winkelcentrum Boreel. Degene met de leukste foto wordt beloond met een mooie prijs, beschikbaar gesteld door Winkelcentrum Boreel!

Programma voor jong en oud
Naast de ‘pimp je stelten-actie’, zijn er het hele weekend topvoorstellingen te zien van Deventer op Stelten! Dus reden genoeg om gezellig langs te komen met de hele familie!

Extra voordelig parkeren bij Q-Park
Via het Q-Park reserveringsplatform www.parkr.nl kunt u voor zaterdag 8 juli en zondag 9 juli extra voordelig een plek reserveren. Voor slechts € 6,50 per gereserveerde parkeerplek, i.p.v. € 9,-, kunt u:
-Zaterdag parkeren tussen 11:00 en 01:00
-Zondag parkeren tussen 11:00 en 22:00

24 jun 2017
Vier de langste dag van het jaar!

Nog even en het is de langste dag van het jaar! Winkelcentrum Boreel organiseert op zaterdag 24 juni 2017 dan ook het ‘Langste dag van het jaar evenement’ met de hele lange dag entertainment en vermaak voor jong en oud. Deze feestelijke dag staat in het teken van ‘eten en uit’ in het winkelcentrum. Kortom een hele lange dag vol smaak en plezier!


Ontbijten aan de langste tafel van Deventer
Tussen 9.00 en 11.00 kunt u zich laten bedienen door niemand minder dan onze Boreelse Butler! Strak in het jacquet en met zwarte glimmende schoenen staat hij die ochtend voor u klaar.
Neem plaats aan de langste ontbijttafel van Deventer en geniet hier van een heerlijk vers croissantje of broodje met koffie of thee en sinaasappelsap. Er zullen deze ochtend 150 gratis ontbijtjes worden uitgedeeld door onze butler en zijn gastvrije assistenten. Op=op, dus wees er op tijd bij.

Speelparadijs voor jong en oud
Van 13.00 tot 17.00 uur wordt het Boreelplein omgetoverd tot speelparadijs voor jong en oud. Mega Mens Erger je Niet, Twister, een springkussen en een professionele schminkster maken van het Boreelplein een waar kids-speelparadijs. Ouders doen gezellig mee of nemen lekker plaats in de picknicksets op het plein.
 

Zwoele zomeravond buitenbios
En dan is de avond nog jong… Er is weinig leuker dan op een zwoele zomeravond onder de sterren een film kijken! Boreel organiseert deze avond een openluchtbioscoop, waar u gratis plaatsneemt. U zit het lekkerste in uw eigen stoel, dus vergeet deze niet mee te nemen. Aanvang voor de buitenbioscoop is om 22.00 uur en de bar is geopend! En ehhh …sssst! Welke film er wordt uitgezonden dat houden we nog even geheim!

18 mei 2017
De Smaak van Deventer

Van 18 t/m 21 mei 2017 is het weer zover. Dan zal de vierde editie van De Smaak van Deventer gaan plaatsvinden. Hét culinaire evenement van Deventer. Een meerdaags evenement waar de beste restaurateurs, traiteurs, wijnspecialisten en smaakmakers uit Deventer alles uit de kast halen om hun kwaliteit te tonen.

 

Op donderdag 18 mei start de vierde editie van De Smaak van Deventer met een feestelijke openingsavond speciaal voor sponsoren en leden van het Netwerk. Deze avond begint om 17.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Op deze avond is een toegangskaart verplicht. Op de overige dagen wordt er geen entreeprijs gevraagd.

 

Openingstijden

Donderdag 18 mei: 17.00 – 23.00 uur (toegangskaart verplicht)
Vrijdag 19 mei: 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 20 mei: 13.00 – 23.00 uur
Zondag 21 mei: 13.00 – 21.00 uur

 

Locatie

De Smaak van Deventer wordt gehouden in de sfeervolle Kazernetuin van Winkelcentrum Boreel.

 

Meer informatie: www.desmaakvandeventer.nl

09 apr 2017
IJsselloop

Kom op zondag 9 april naar Winkelcentrum Boreel en combineer een middag shoppen met de sportieve gezelligheid in en om het winkelcentrum. De meeste winkels van Winkelcentrum Boreel zijn vanwege de IJsselloop deze zondag namelijk extra geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Ontdek ons veelzijdige winkelaanbod en ontvang daarnaast een kleine attentie (op=op)!


De IJsselloop is hét hardloopevenement van Deventer waarbij iedereen welkom is! Jong, oud, beginner of gevorderd… voor iedereen is een geschikte afstand te vinden.
 

Afstanden in 2017 (Tijden bij benadering en onder voorbehoud.)

Het Notarieel Kidsrun (1 km of 2 km (nieuw))
Start: 11.00 uur op de Brink (nabij Polsstraat).
Kinderen van 4 t/m 10 jaar lopen 1 km,
kinderen van 11 en 12 jaar  (en jongere kinderen die 1 km te kort vinden) lopen 2 km.
Inschrijfgeld: € 2,50 bij voorinschrijving, na-inschrijving op 9 april: € 4,-
Prijsuitreiking: 12:15 bij de Boreeltuin

Salland Zorgverzekeringen 5 km
Start: 14.15 uur op de Houtmarkt / Verzetslaan.
Inschrijfgeld: € 10,-
Prijsuitreiking: 15:15 bij de Boreeltuin

Witteveen+Bos 10 km
Start: 13.00 uur op de Houtmarkt / Verzetslaan.
Inschrijfgeld: € 12,50
Prijsuitreiking: 14:30 bij de Boreeltuin

Dimence 15 km
Start: 11.45 uur op de Houtmarkt / Verzetslaan.
Inschrijfgeld: € 15,-
Prijsuitreiking: 13:30 bij de Boreeltuin
 

Ren mee, moedig aan en geniet van de sportieve gezelligheid!

Meer informatie: www.ijsselloop.nl

25 mrt 2017
Boreel trapt het voorjaar af met GAE!

Op zaterdag 25 maart kun je genieten van de nieuwe look&feel van Winkelcentrum Boreel. Het winkelcentrum is feestelijk aangekleed in de kleuren van de nieuwe huisstijl en als bezoeker kun je rekenen op leuke lente-workshops, voetbalclinics en een gave winactie!

 

12.00 - 13.00 uur
Doe mee met de plantjesworkshop, speciaal voor kinderen met groene vingers! Kom zaterdag 25 maart tussen 12.00 en 13.00 naar de meest ‘fleurige tuinier plek’ van Deventer: de Kazernetuin. Dan maken we samen het winkelcentrum nog mooier!

 

Help Cambio mee om 50 Boreel bloembakken te vullen en op de juiste plek bij de winkels te zetten. Natuurlijk wordt hier een klein feestje van gemaakt. Jouw hulp wordt beloond met wat lekkers van Winkelcentrum Boreel én een springkussen! Deelname is gratis.

 

13.00 - 15.00 uur
Daarnaast zullen er deze feestelijke dag een aantal Go Ahead Eagles jeugdspelers aanwezig zijn die sportieve workshops, demonstraties en voetbalclinics geven op het Boreelplein. Met een Go Ahead Eagles springkussen worden deze activiteiten compleet gemaakt.

 

Winactie
Doe mee met de winactie en maak kans op TE GEKKE Go Ahead Eagles prijzen (o.a. wedstrijdkaarten, een stadiontour en meer!)

25 feb 2017
Loopgroepen optocht op 25 februari!

Deze optocht zal om 15.00 uur vertrekken vanaf het Boreelplein en dwars door de mooie binnenstad van Deventer lopen. De Deventer carnaval verenigingen, dweilorkesten en een aantal andere groepen zullen deze optocht lopen onder het toeziend oog van Stadsprins Hanze XX en zijn Adjudant Dieneke . Meer dan 250 personen zullen een bonte stoet vormen die de volgende route zullen afleggen:
 
Boreelplein – Waltorenpad – Walstraat – Brink – Korte Bischopstraat – Lange Bischopstraat – Broederenstraat -  Engestraat en deel Nieuwstraat.
 
De volgende muziekverenigingen dragen hun steentje bij:
-          Dweilorkest de Deurmatten uit Deventer
-          Dweilorkest de Deurbloazers uit Deventer
-          Dweilorkest Trotswaarbent uit Nijverdal
 
De groepen zullen voor en tijdens de optocht beoordeeld worden door een jury.

18 feb 2017
Kom trouwen voor één dag in Winkelcentrum Boreel

Tussen 12.00 en 17.00 uur ben je welkom in de hal van de Boreelkazerne. Tijdens een miniceremonie geven jullie elkaar het jawoord onder een kleurrijke rozenboog. Een ceremoniemeester trouwt jullie. Het winkelcentrum zorgt voor prachtige romantische trouwkleding, ringetjes… Kortom, het wordt een onvergetelijke, liefdevolle dag, waarop jullie met plezier kunnen terugkijken. En de volgende dag bij zonsopkomst… dan is het sprookje voorbij!
 

Alles is mogelijk

Op deze dag vol liefde laat Winkelcentrum Boreel zich graag verrassen. Wil je trouwen met jouw vader of moeder? Of als vriendinnen, broers of gezin jullie liefde aan elkaar verklaren?! Alles is liefde, dus alles is mogelijk!


Win een tegemoetkoming voor je huwelijksreis

Dit heuglijke moment kunnen pasgehuwden met hun eigen camera op de telefoon vastleggen. Wij zorgen voor de juiste trouwfotosetting! De foto kan direct gedeeld worden via social media en op de Facebook-pagina van Winkelcentrum Boreel worden geplaatst. Uit alle inzendingen zal één winnende foto gekozen worden. Dit stel wint een financiële tegemoetkoming in de kosten voor hun ‘huwelijksreis’, namelijk een waardebon t.w.v. € 150,- van TUI Deventer.

10 jan 2017
"Er was eens..." de geschiedenis van Winkelcentrum Boreel

Het hoofdgebouw van Winkelcentrum Boreel herinnert er aan dat het centrum gerealiseerd is op een bijzondere historische plek: het terrein van de Boreelkazerne. De bouw van het hoofdgebouw startte in 1847. In neo-romaanse stijl, naar een ontwerp van stadsarchitect Bernardus Looman en kapitein-ingenieur Johan Rijsterborgh. In het gebouw waren de slaapzalen voor de manschappen, woningen voor gehuwden, een keuken, zalen voor onderwijs, een bibliotheek, werkplaatsen, magazijnen en een scherm- en danszaal. Op het terrein waren ook stallen en een rijloods te vinden. Je kunt je voorstellen dat de bedrijvigheid groot was.

 

In 1934 werd de kazerne Boreelkazerne genoemd; voor die tijd had het meerdere namen: Cavaleriekazerne, Houtwalkazerne en Bergpoortkazerne. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was de kazerne het onderkomen van de cavalerie. Na de capitulatie was de kazerne voor de duur van de oorlog in handen van de Duitse bezetters. Na de bevrijding van Deventer op 12 april 1945 werd de kazerne voor verschillende doelen gebruikt: legering Canadese troepen, opleiding troepen voor de inzet in Nederlands-Indië en tijdelijke huisvesting van verschillende regimenten.

 

De kazerne speelde vanaf 1945 ook een belangrijke rol in het militaire verbindingswerk. Eind jaren vijftig werd er een radiopost geïnstalleerd, die later verder werd uitgebreid. Vanaf 1979 werden verbindingen met straalzenders geregeld. De kazerne werd zo een spin in het web tussen Den Haag en het in Duitsland gelegen operatiegebied van het 1e Legerkorps. In die periode verrees een nieuw gebouw dat beveiligd was tegen een elektro magnetische puls die ontstaat na een atoomexplosie….. 

 

Tijden veranderden. De Koude Oorlog eindigde. De landmacht kromp. In 1995 verlieten de laatste militairen de Boreelkazerne, waarna de kazerne twee keer werd gekraakt en vervolgens bewaakt om een derde maal te voorkomen. In 2009 is er gestart met de renovatie van het monumentale hoofdgebouw, de sloop van alle kazernegebouwen en de bouw van grote nieuwe gebouwen met winkels, woningen en een parkeergarage. Eind 2012 opende Bever, als eerste Boreelwinkel, zijn deuren.